Uncategorized

Näyttelyt 13.9.-2.10.2022 / Utställningar 13.9.-2.10.2022

Galleriat 1-3: “Paikat vailla odotusta/ Platser utan väntan” Jennifer Lipkin (akryyli ja tussi paperille / akryl och ink på papper) & Ossi Seppälä (akryyli paperille / akryl på papper)

Paikat vailla odotusta/ Platser utan väntan” 

Näyttelyn töiden lähtökohtana ovat muistot, joiden synnyinpaikkojen ja ihmisten ympärille luomme tarinamme. Ajan myötä muistoistamme rakentuu myyttejä, joissa tapahtumat elävät usein suurempia, kuin ne todellisuudessa olivatkaan. 

Kaksikielisesti toteutetussa näyttelyssä Jennifer Lipkin ja Ossi Seppälä tutkivat omia Vaasaan ja Pohjanmaalle sijoittuvia myyttejään milleniaalin kokemana. Maalaukset lähestyvät myyttejä ja muistamista tilan, ajan ja tunnelman kautta.

Näyttely rakentaa väriin ja muotoon perustuvan kokonaisuuden Lipkinille ja Seppälälle merkityksellisistä paikoista Pohjanmaalla eri kerrostumineen. Samanaikaisesti työt antavat kävijälle tilaisuuden pysähtyä pohtimaan omia myyttejään sekä suhdettaan aikaan ja paikkaan.

Taiteilijoista:

Jennifer Lipkin (s. 1991) on poikkitieteellinen kuvataiteilija, jonka tausta ylettyy suunnittelun ja arkkitehtuurin maailmaan. Monipuolisissa työskentelymenetelmissään Lipkin painottaa tutkimisen, kokeellisuuden sekä intuition merkitystä. Lipkinin teoksia on ollut esillä taidegallerioissa, festivaaleilla ja designnäyttelyissä. Hän on työskennellyt tunnettujen yritysten, kuten Iittalan, Lumenen ja Issey Miyaken, kanssa. Tällä hetkellä Lipkiniä edustaa Galleria Azur Madridissa. Hän on opiskellut arkkitehtuuria Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris La Villette korkeakoulussa (2017) ja valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta (2019). 

.

Ossi Seppälä (s. 1990) on väriä ja muotoa tutkiva kuvataiteilija. Töissään hän haluaa välittää vaikutelman muistikuvasta pelkistetyin sävyin ja -muodoin. Seppälän töissä kuvilla on selkeät paikkansa, Pohjanmaalta Helsinkiin ja muistin mansikkapaikkoihin.

Paikat vailla odotusta/ Platser utan väntan” 

Uställningsverken bygger på minnen runt vilka vi skapar våra personliga berättelser. Med tiden förvandlas våra minnen till myter – händelser som kan kännas större än vad de faktiskt var.

I den tvåspråkiga utställningen utforskar Jennifer Lipkin och Ossi Seppälä sina personliga myter kopplade till Vasa och Österbotten ur ett millennial perspektiv. Målningarna närmar sig myter och känslan av att minnas genom, tid, rum och atmosfär.

Med hjälp av färg och form skapar utställningen en helhet om de platser som är viktiga för Lipkin och Seppälä i Österbotten. Samtidigt ger verken besökaren möjlighet att stanna upp och fundera över sina egna myter och relationer till tid och rum.

Om konstnärerna:

Jennifer Lipkin (f. 1991) är en tvärdisciplinär konstnär med bakgrund i formgivning och arkitektur. Hennes mångfacetterade skapande görs med tonvikt på forskning, intuition och en kroppslig utgångspunkt. Lipkin har ställt ut på konstgallerier, festivaler och designutställningar, samt jobbat med kända företag såsom Iittala, Lumene och Issey Miyake. Lipkin representeras av Galleria Azur i Madrid. Hon har studerat arkitektur vid Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris La Villette (2017) och är utexaminerad konstmagister från Aalto-universitet: Högskolan för konst, design och arkitektur (2019).

Ossi Seppälä (f. 1990) är bildkonstnär med fokus på färg och form. I alla sina verk vill han förmedla intrycket av en minnesbild med hjälp av reducerade toner och former. I Seppäläs målningar har bilderna från Österbotten, Helsingfors och de personliga smultronställena sin tydliga plats.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s