Uncategorized

Näyttelyt 11.1.-20.2.22 / Utställningar 11.1.-20.2.22

Tiistaista lähtien tornissa avataan uudet näyttelyt. Elina Sahlgrenin Suruvuori – näyttelyn teokset ovat osa suruprosessia, joka käynnistyi vuonna 2019 lopulla, kun Elina siirtyi syöpää sairastaneen äitinsä saattohoitajaksi. Värikylläisyydestään huolimatta teokset kuvastavat niitä tunnetiloja ja mielen maisemia, joissa tekijä on elänyt saattohoidon aikana, äitinsä kuoleman tullessa todeksi ja hänen kuolemansa jälkeen. Taulut on maalattu pääasiallisesti sekatekniikalla akryylimaalein jämämateriaaleille (vaneri, puulevyt yms.). Taulujen rinnalla kulkevat perhealbumin valokuvat ja ajatukset surusta. /

Fr.o.m tisdag 11.1 öppnas två nya utställningar på Torni. Elina Sahlgrens Suruvuori [ung. Sorgberg] som är en del av en sorgeprocess om inleddes år 2019 då konstnären började ta hand om sin mor som insjuknat i cancer. Trots sin färgrikedom så reflekterar verken de känslotillstånd och sinneslandskap som skaparen har levt i under terminalvården då moderns död blivit verklighet och under tiden efteråt.

Saila Kaajan näyttely Polkuja mielenrauhaan. Taidenäyttely, joka tuo esille myös hänen runojaan vuosilta 2020–2021. Kuvataide ja runojen kirjoittaminen ovat olleet keino hiljentyä ja löytää tasapainoa suorittamisen ja uhkakuvien täyttämässä arjessa. Luovuus on antanut tekijälle hetkiä rentoutua ja tarkastella mielessä sinkoilevia ajatuksia. Akryylimaalauksissa ja runoissa visioidaan myös haaveita kauniimmasta maailmasta, jossa kovista vaatimuksista vapaa elämä itsessään olisi arvokasta ja voisimme aidosti kohdata myös oman herkkyytemme ja erityispiirteemme, hyväksyen ja myötätuntoisesti. Näyttely on auki 11.1-20.2 ti-pe 12-18 ja su 12-16. Vapaa sisäänpääsy. /

Saila Kaaja Polkuja mielenrauhaan [ung. Stigar till sinnesro]. Utställninger visar även visar dikter från åren 2020-21. Bildkonsten och dikterna har varit ett sätt att stilla sig och hitta balansen mellan prestation och en vardag full med hotbilder. Öppet 11.1-20.2, ti-fre 12-18 och sö 12-16. Fritt inträde.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s