Ateljé Torni / Galleria

Nuorten Näyttely – Ungas Utställning 8.6-30.7.2017

SUOMI JUHLII

Nuorten taiteilijoiden näyttely Ateljé Tornissa
Pitkäkatu 66, Vaasa
8.6.-30.7.2017

Vaasan Taidekerho järjestää näyttelyn nuorille taiteilijoille 8.6.-30.7.2017 Ateljé Tornissa. Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 8.6.2017 klo 18.00.
Näyttely on nuorille, alle 30-vuotiaille taiteilijoille. Kuraattori Marja Kolu.FIRA FINLAND

Unga konstnärers utställning i Ateljé Torni
Storalånggatan 66, Vasa
8.6. – 30.7.2017

Vasa Konstklubb ordnar utställning för unga konstnärer den 8.6.2017 – 30.7.2017 i Ateljé Torni. Vernissage på torsdagen den 8.6.2017 kl 18.00 i Ateljé Torni.
Utställningen är till för unga (under 30 år) konstnärer. Marja Kolu jurerar och planerar utställningen.


Juryttäjä kuvataitelija Marja Kolu:

”Ensiksi suurkiitos Vaasan taidekerholle,joka järjestää vuosittain nuorille tilaisuuden esitellä taideteoksiaan, kokeellisia ja perinteisillä tekniikoilla toteutettuja.

Vaasan Taidekerhosta voisivat muutkin kulttuurialan toimijat ottaa esimerkkiä tehdä samoin tai toimia yhteistyössä Vaasan taidekerhon kanssa vaikka joka kolmas vuosi? Esimerkiksi näyttelyn

houkuttimena voisi olla oma näyttely tai materiaalipalkinto edistyneimmälle nuorelle.

Vaasan Taidekerhon Nuorten Näyttelyyn tarjottiin runsaat kolmekymmentä teosta, mukaan pääsi 37 teosta eri tekniikoilla toteutettuna.

Teoksia ei tarjottu kovin runsaasti?

Ehkä ajoitus koulujen päättäjäisten aikaan ei ole paras mahdollinen ja tiedotus ei tavoittanut kaikkia halukkaita. Mutta sitä komeampi on kokonaisuus; kaikki mukana olevat saavat tilaa ja näyttelykokonaisuudesta tuli mielenkiintoinen ja ilmava.

Ben Wikströmin suunnittelemat roolipuvut saavat katsojan mielikuvituksen liikkeelle. Jännittäviä kokeiluja ja ideoita eri materiaaleilla, robcop ja roolipelit tulevat hakematta mieleen

Tänä vuonna Nuorten näyttelyssä on mukana myös vahvoja maalareita esim Valtteri Saaren pointillistinen teos, samoin Josefina Lindholmin teos on vakuuttava ja onnistunut. Silläkin tavoin näyttely poikkeaa tyypillisistä nuorten näyttelyistä, että ahdistusta ja maailman tuskaa on vähemmän, hauskuus ja oivallisuus ja hyvä tekninen osaaminen saavat tilaa.

Roolipelejä, oivaltavia henkilökuvia ja tietenkin romantiikkaa ja vaikutelmia Veljeni Leijonamielen hengessä. Hauskoja olioita. Mielikuvitusta ja tunteita. Näyttely osoittaa taas, että lyijykynä, sivelin, maalit ovat ylivoimaisia ilmaisuvälineitä.

Onnea kaikille nuorille ja vaikka ei ammattilaiseksi aikoisikaan niin yksinäisyys haihtuu piirtäessä, maalatessa- aina on kaveri kynässä ja piirustuslehtiössä, aina on aiheita ja innoituksen lähteitä. Taide kasvattaa moniaistisemmaksi. Lisää nuorille tilaisuuksia. Ilman isoja osallistumismaksuja.”

Marja Kolu Espoossa 7.6.2017
Atelje Torni, Pitkäkatu 66 Vaasa
avoinna ti-to 12-18, la-su 12-16
ilmainen sisäänpääsy / gratis inträde

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s