Ateljé Torni / Galleria

Vuosinäyttely 2016 Årsutställning

Vasa Konstklubbs Årsutställning 2016

43 taiteilijaa osallistuvat Vaasan taidekerhon jäsenten 2016 vuosinäyttelyyn. Otettiin vastaan 94 teosta, josta 57 ovat päässeet mukaan näyttelyyn. Läänintaiteilija Jimmy Pulli on toiminut juryttäjänä. Tässä seuraa juryttäjän arvio.

On ollut ilo ja kunnia juryttää Vaasan Taidekerhon vuosinäyttelyn. 43 jäsentä tarjosivat yhteensä 94 teosta näyttelyyn, ja näistä 57 teosta valittiin näyttelyyn. Jokaiselta tekijältä mukaan otettiin vähintään yksi teos. Yleisin tekniikka oli maalaus eri muodoissaan. Vaikka maalaustaiteen voi nähdä helposti lähestyttävänä taidemuotona, näyttelyyn tarjottiin useita hyvin kehittyneellä tekniikalla ja pitkälle kehitetyllä omalla ilmaisulla luotuja teoksia. Ilahduttavaa oli myös nähdä valokuvaa, tekstiiliä, grafiikkaa, veistosta, keramiikkaa ja sekatekniikoita oli käytetty teoksissa.

Luonto-aiheet olivat selkeästi etusijalla. Talvimaisemia oli lukuisia, mikä kiitettävästi helpotti ripustustyötä – usein jäsenten teoksia pystyi ripustamaan vierekkäin luodakseen selkeän dialogin näyttelyhuoneeseen.

Jurytystehtävä tarjosi myös haasteita. Esimerkiksi useassa tilanteessa kauniit tai teknisesti hyvin toteutetut teokset jäivät näyttelyn ulkopuolelle, kun saman tekijän sisällöllisesti tärkeä teos vaati paikkansa näyttelyssä.

Vaasan Taidekerhon vuosinäyttely osoittaa taas miten tärkeä niin kutsuttu “ruohonjuuritaso” taiteelle on. Taidekerho on taide-elämän peruskivi, työskentelee aktiivisesti kasvattaakseen taiteen arvostusta monessa muodossaan ja tarjoaa taiteen ystäville mahdollisuuden itse ryhtyä tekijäksi. Lahjakkuus, taito ja puhdas luomisen halu loistaa jatkuvasti aktiivisen Taidekerhon näyttelyn teoksissa.

Jimmy Pulli
kuvataiteilija, läänintaiteilija


43 konstnärer deltar i Vasa Konstklubbs medlemmars årsutställning 2016. Av de 94 inlämnade verken finns 57 st med på utställningen, som är jurerad av länskonstnär Jimmy Pulli. Här följer jurerarens utlåtande.

Det har varit ett nöje och ära att jurera Vasa Konstklubb rf:s årsutställning. 43 medlemmar erbjöd sammanlagt 94 verk till utställningen, och av dessa valdes 57 verk in i utställningen. Av varje konstnär valdes minst ett verk. Måleriet i ett flertal former var den dominerande tekniken, men trots att måleriet kan anses vara den mest lättillgängliga konstformen fanns det många verk skapade med en välutvecklad teknik och ett drivet eget uttryck. Glädjande var det att se att fotografi, textil, grafik, skulptur och keramik samt olika blandtekniker fanns bland verken.

Naturmotiven var klart dominerande. Bland dessa var speciellt vintermotiven välrepresenterade, vilket underlättade skapandet av flera olika helheter i utställningen. Flera medlemmars verk kunde hängas intill varandra för att skapa en dialog i utställningsrummet.

Jureringsprocessen bjöd också på utmaningar – t.ex. fick i flera fall vackra eller tekniskt välgjorda verk lämna utanför för att ge plats åt verk av samma konstnär som innehållsmässigt förtjänade att visas.

Vasa Konstklubb rf:s årsutställning visar åter hur viktig det vi kallar “gräsrotsnivån” är för konsten. De är en grundsten i konstlivet, arbetar aktivt för att sprida uppskattning för konsten i flera av dess former och erbjuder möjligheter för konstälskare att själva börja skapa. Talang, skicklighet och ren vilja att skapa lyser i verken i denna utställning, som möjliggjörs av den ständigt aktiva Konstklubben.

Jimmy Pulli
bildkonstnär, länskonstnär

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s